Κβαντική φυσική, ψυχολογία και πνευματικότητα Εκτύπωση E-mail
Τις τελευταίες δεκαετίες η κβαντική φυσική μάς βοηθάει όλο και περισσότερο να κατανοήσουμε τι είναι η πραγματικότητα. Αν και δεν ακυρώνει τους νόμους της κλασικής νευτώνειας φυσικής, εξηγεί ότι οι νόμοι αυτοί δεν ισχύουν στο υποατομικό επίπεδο, όπου και εντοπίζονται οι θεμελιώδεις δομές για όλα τα αντικείμενα, τα όντα και τα γεγονότα.
 
Συνοπτικά, κάποιες από τις τελευταίες μεγάλες ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής είναι οι παρακάτω:
 
- Η ύλη και η ενέργεια εναλλάσσονται: η ύλη μπορεί να γίνει ενέργεια και η ενέργεια να γίνει ύλη.
- Τα σωματίδια μπορεί να φαίνονται είτε σαν κύματα, είτε σαν ύλη, είτε και τα δύο ταυτόχρονα.
- Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο: δεν μπορούμε να παρατηρούμε ένα αντικείμενο, κάτι ή κάποιον, χωρίς να το επηρεάζουμε.
- Αυτό που μας φαίνεται πυκνή ύλη είναι στην πραγματικότητα κενό.
- Ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί από το κενό και να ξαναχαθεί μέσα σ' αυτό.
- Ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές θέσεις ταυτόχρονα.
- Τα πάντα είναι αλληλοσυνδεόμενα, ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου.
- Δεν υπάρχει χώρος, ούτε χρόνος.
 
Για να μη μείνουν αυτές οι πληροφορίες στο επίπεδο του νου και της στείρας επιστημονικής γνώσης, μπορούμε να τις εισάγουμε στην καθημερινότητά μας. Θα δούμε μάλιστα ότι θα χρειαστεί να αλλάξουμε τις παγιωμένες αντιλήψεις μας σχετικά με τη φύση της πραγματικότητας. Από τη φυσική του Νεύτωνα, όπου όντα και πράγματα είναι ξεχωριστά, χωρίς έλεγχο στις δυνάμεις που τα κυβερνούν, πρέπει να μεταβούμε στη νέα κβαντική αντίληψη της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι προερχόμαστε από μία πηγή και είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας.
 
Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να σημαίνουν τα παραπάνω στην ψυχολογική και πνευματική μας ζωή.
Περισσότερα...
 
Κβαντικό μασάζ Εκτύπωση E-mail

Shape Tested: Δοκιμάσαμε κβαντικό μασάζ (ξέρεις τι είναι;)

Το κβαντικό μασάζ υπόσχεται να δεις αποτελέσματα την ΙΔΙΑ στιγμή! Τελικά, συνέβη; Η Shape Editor Ελένη Δασκαλάκη, το δοκίμασε!

02.11.2016

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

Ένα μασάζ είναι πάντα καλοδεχούμενο – ειδικά αν είσαι Shape girl (woman) και τα πιασίματα και οι μικροτραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι! Όταν όμως ακούς για κβαντικό μασάζ, δεν μπορείς να πεις όχι σε μια δοκιμή.

Τι είναι το κβαντικό μασάζ

Το Quantum Holistic Massage που δοκίμασα στο iSoul, ένα hot spot ευεξίας που δημιούργησε η Ιωάννα Σουλιώτη στην Κηφισιά, είναι μια εξελιγμένη μέθοδος ολιστικής θεραπείας που συνδυάζει το μασάζ με την κβαντική θεραπεία. «Το ολιστικό μασάζ επηρεάζει τα κέντρα ενέργειας (chakras) του σώματος, χαλαρώνει τους μυς, συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αναζωογονεί και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας, απομακρύνει από το δέρμα τα νεκρά κύτταρα διευκολύνοντας την αναπνοή του ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας» διαβάζω για το συγκεκριμένο μασάζ στην ιστοσελίδα του iSoul κάνοντας μια μικρή έρευνα για να ανακαλύψω τι ακριβώς θα κάνω. «Θα νιώσεις την ίδια μέρα τη διαφορά» μου εξηγεί –από κοντά πλέον– ο θεραπευτής-μασέρ Σπύρος Μωκιάτος. «Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτό το μασάζ είναι πως θα δεις τα αποτελέσματα την ίδια στιγμή και ότι διορθώσουμε με τους χειρισμούς θα είναι μόνιμο – εκτός κι αν συμβεί ξανά κάτι και το επηρεάσει αρνητικά».

Πώς ο Σπύρος αποκατάστησε τη ροή της ενέργειας στο σώμα μου

Οι ενεργειακοί χειρισμοί είναι το διαφορετικό στο κβαντικό μασάζ, όπως το κατάλαβα εγώ. Ο Σπύρος Μωκιάτος άγγιζε το μυ που είχε το μπλοκάρισμα με το ένα του χέρι, με το άλλο άγγιζε έναν άλλο κοντινό μυ και με την ενέργειά του έστελνε μηνύματα ή «οδηγίες» στο μυ. Όπως μου εξήγησε ο Σπύρος, για να λειτουργήσει θετικά ο χειρισμός θα πρέπει το μήνυμα που στέλνει ο θεραπευτής να είναι θετικό, δεν μπορείς για παράδειγμα να ζητήσεις να μην πονάει, αλλά μπορείς να ζητήσεις να αδειάσει ο μυς από το συσσωρευμένο γαλακτικό οξύ που προκαλεί τη σύσπαση και τον πόνο. Κι αν όλο αυτό σου ακούγεται πολύ προχωρημένο, θα σου απαντήσω ότι ουσιαστικά με τον ενεργειακό χειρισμό μού πέρασε ένα τράβηγμα στο λαγονοψοΐτη, έναν μυ βαθιά μέσα στο ισχίο, που με ταλαιπωρεί σχεδόν δύο μήνες τώρα.

Περισσότερα...
 
Πως η Κβαντική Φυσική Εξηγεί τα Ανεξήγητα Φαινόμενα Εκτύπωση E-mail
Μια αποκλειστική συνέντευξη στον Νικόλαο Κουμαρτζή
του περιοδικού Mystery
 
Πως η Κβαντική Φυσική Εξηγεί τα Ανεξήγητα Φαινόμενα

Δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να συζητήσεις με έναν κβαντικό φυσικό, πόσο μάλλον έναν πρωτοπόρο στην επιστήμη του και παράλληλα μεγαλωμένο με τις πνευματικές διδασκαλίες της Ινδίας.It’s one chance in your lifetime, όπως θα έλεγε ένας Βρετανός.

Και όταν αρχίζει να σου εξηγεί τον κόσμο της κβαντικής φυσικής –έναν κόσμο δηλαδή απείρων πιθανοτήτων, όπου υπάρχει χώρος για την ύπαρξη ψυχικών φαινομένων, η ύπαρξη του Θεού έχει αποδειχθεί, θρησκεία με επιστήμη επιτέλους συγκλίνουν και η συνείδηση κυριαρχεί πάνω στην ύλη μορφοποιώντας την κατά το δοκούν- τότε πραγματικά μένεις ενεός, μιας και συνειδητοποιείς πως η στέρεη και αμετάβλητη πραγματικότητα που νομίζεις ότι σε περιτριγυρίζει  δεν είναι παρά μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.
Οφείλω όμως να σας προειδοποιήσω: η συζήτηση  που ακολουθεί δεν είναι διόλου απλοϊκή κι ευκολονόητη! Σε αρκετά σημεία θα ζαλιστείτε, στην προσπάθειά σας να κατανοήσετε τον κόσμο μέσα από μια ματιά: θα πρέπει να πάψετε να βλέπετε παντού ΥΛΗ και ν αρχίσετε να διακρίνεται πιθανότητες.
Στο τέλος όμως, θα ανταμειφθείτε και με το παραπάνω, μιας και θα έρθετε σε επαφή με ένα άκρως πιο συναρπαστικό κόσμο και θα κληθείτε να ενστερνιστείτε μία Νέα  Κοσμοθέαση, βασισμένη στην πραγματικότητα της κβαντικής φυσικής. Μία πραγματική επανάσταση λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στον επιστημονικό κόσμο και ο Dr. Amit  Goswami σας καλεί να λάβετε μέρος σε αυτή, θέτοντάς σας ένα καίριο ερώτημα: «αλήθεια, τι κάνετε για να συμμετάσχετε στη δημιουργία της Πραγματικότητας που όλου μοιραζόμαστε»;
Περισσότερα...
 
Ποια σημεία του σώματος μπλοκάρει η κάθε εσωτερική σύγκρουση δημιουργώντας ασθένειες Εκτύπωση E-mail
Η ασθένεια είναι ένα μήνυμα ότι κάτι κάνω λάθος. Πρέπει επειγόντως να αλλάξω τις σκέψεις μου και συνειδητά να επιλέξω να είμαι υπέρ της ζωής, ότι και αν αυτό σημαίνει. Αν υποφέρουμε σωματικά, αυτό είναι ένα μήνυμα που μας λέει ότι υπάρχει κάτι στη συνειδητότητά μας που πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το αλλάξουμε. Δηλαδή, οι ασθένειες είναι αντανακλάσεις των εσωτερικών μας σκέψεων και συναισθημάτων.

Το σώμα μας με λίγα λόγια, μάς μιλά. Είναι ο καθρέφτης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πεποιθήσεών μας. Μας στέλνει συνεχώς μηνύματα αρκεί να βρούμε τον χρόνο και τον τρόπο να τα ακούσουμε. Εξαλλου ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι η αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους.

Πότε όμως μπορεί να ασθενήσει ένας άνθρωπος; Οι περισσότερες αιτίες ασθενειών είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και γενικά αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, θυμός, οργή, γκρίνια, ενοχή, θλίψη, εγωισμός, ζήλια. Επίσης μπορεί κάποιος να εκτεθεί σε κάποια μεταδοτική ασθένεια (γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι αναπόφευκτο ή πάρα πολύ πιθανό) ή να προσβληθεί από την ίδια ασθένεια που έπασχε ένας γονιός ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του (γιατί έχει υποσυνείδητα προγραμματίσει τον εαυτό του ότι θα ακολουθήσει την ίδια πορεία, το ίδιο πεπρωμένο). Επιπλέον,κάποιος ασθενεί διότι είτε υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, είτε δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί, οπότε βρίσκει το σώμα την λύση της αρρώστιας.

Aς μην ξεχνάμε λοιπόν ό,τι

1) κάθε ασθένεια είναι πάντα μια κραυγή για αγάπη
2) η ασθένεια αντανακλά τις πλευρές εκείνες του εαυτού που χρειάζεται να θεραπευτούν
3) η ουσιαστική θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα
4) με την έλλειψη κατανόησης των πραγµατικών αιτιών, υποχωρούµε στην θεώρηση ότι αυτό που µας κυβερνά είναι το τυχαίο.

Όμως η εµφανιζόµενη ασθένεια, όχι µόνο δεν είναι κάποιος τυχαίος, µυστηριώδης τιµωρός, αλλά η κορυφή του παγόβουνου που ειδοποιεί έγκαιρα για το τι ακριβώς συµβαίνει βαθιά µέσα µας. Είναι η ανακούφιση της ψυχής που βρίσκει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας και να τραβήξει την προσοχή μας, εκφράζοντας τις ανάγκες της.

Όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα είναι σίγουρα ένα μήνυμα από την ψυχή μας. Αν το ακούσουμε και ανταποκριθούμε ανάλογα τότε η ένταση του συμπτώματος θα μειωθεί ή και θα υποχωρήσει εντελώς. Aν αρπάξουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ψυχή μας, τότε πραγματικά ελευθερωνόμαστε από τη στασιμότητα της κατάστασης και προχωράμε σε μια πιο αρμονική και υγιή ζωή. Η συνειδητοποίηση αυτή και η εσωτερική έρευνα, µας µετατρέπει σε πρωταγωνιστές της ζωής µας για να ξαναβρούµε την ισορροπία της.
Παρακάτω μπορούμε να δούμε κάποιες νοητικές & συναισθηματικές αιτίες δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται στον άνθρωπο.
Περισσότερα...
 
Το μυστικό της υγείας Εκτύπωση E-mail
Η επίγνωση της άγνοιας είναι δύναμη.
Η άγνοια της γνώσης είναι αρρώστια.

 

TAO TE CHING – 71 Στροφή

«Όταν μπουχτίσεις από την ασθένειά σου, μόνο τότε αυτή θα εκλείψει». Αυτό, με άλλα λόγια, μας λέει ο σοφός στην 71η στροφή του Τάο Τε Κίνγκ. Ασθένεια μπορεί να είναι ένα απλό κρυολόγημα, ένας πυρετός, ένας πόνος ή μια σοβαρότερη αδυναμία του σώματος. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία, αποτελούν τρόπους σωματικής εκδήλωσης αρνητικών προτύπων σκέψεων και συναισθημάτων που δε συνάδουν με την αντίληψη του Τάο. Σκέψεις που συνδέονται με φόβο, θυμό, ζήλεια, ανησυχία και άγχος αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του νευρικού και ενδοκρινολογικού συστήματος και προκαλούν σωματικές και ψυχικές παθήσεις κάθε είδους.

Περισσότερα...
 
Μπορούμε να θεραπεύσουμε στο παρελθόν. Εκτύπωση E-mail
Απόσπασμα από το βιβλίο του νευροεπιστήμονα Dr Joe Dispenza «Σπάσε τη Συνήθεια να είσαι ο εαυτός σου» που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Link Media.

Εφόσον είμαστε όλοι συνδεδεμένοι στο χώρο και το χρόνο, μήπως αυτό συνεπάγεται ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας μπορούν να επηρεάσουν τα γεγονότα του παρελθόντος, όπως και αυτά που επιθυμούμε για το μέλλον;

Τον Ιούλιο του 2000, ο Ισραηλινός γιατρός Leonard Leibovici διεξήγαγε μία διπλή-τυφλή, τυχαιοποιημένη μελέτη με 3.393 ασθενείς νοσοκομείου, που χωρίστηκαν σε μία ομάδα ελέγχου και σε μία ομάδα «προσευχής». Σκόπευε να μελετήσει την περίπτωση που η προσευχή μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση τους. Τα πειράματα με προσευχή αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου ο νους επηρεάζει την ύλη από απόσταση. Ας μη βιαστούμε όμως, γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 8
Μοιραστείτε το στο Facebook!

Σπύρος Μωκιάτος

Ολιστικός Θεραπευτής

Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής

Λ.Μεσογείων 303, Χαλάνδρι, Τ.Κ 15231

(1ος όροφος, κουδούνι: Στέλιος Πανταζής)

τηλ.  6947 613031

holistic-logo-new

Σούπερ Προσφορά!!