Μάλαξη Εκτύπωση E-mail
Ευρετήριο Άρθρου
Μάλαξη
σελίδα 2
σελίδα 3
σελίδα 4
tips
Όλες οι Σελίδες
 Με τον όρο χειρομάλαξη (μασάζ), εννοούμε ένα σύνολο από καθορισμένες μηχανικές επιδράσεις πάνω στην επιφάνεια του σώματος, που έχουν ως σκοπό τους την αποκατάσταση των διαταραγμένων λειτουργιών και τη βελτίωση των φυσικών και διανοητικών ικανοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι να χαλαρώσει τους μύες, να συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, να αναζωογονήσει  την επιδερμίδα και να προσφέρει μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.
Είναι γνωστή η φράση του Ιπποκράτη που έλεγε ότι : “Ο ιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές… Γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μια άλλη πολύ σφιχτή”. Αντίστοιχα οι αρχαίοι άραβες ιατροί πίστευαν για το μασάζ ότι διέλυε τις περιττές και βλαβερές ουσίες. 

Πολύ αργότερα, στην αρχή του δεκάτου ένατου αιώνα, ο Σουηδός Περ Χενρικ Λίγκ ανέπτυξε αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Σουηδικό μασάζ, συνδυάζοντας τις δικές του γνώσεις περί σωματικής αγωγής και φυσιολογίας με τις Κινέζικες, Ελληνικές και Ρωμαϊκές τεχνικές. 
Μοιραστείτε το στο Facebook!

Σπύρος Μωκιάτος

Ολιστικός Θεραπευτής

Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής

Λ.Μεσογείων 303, Χαλάνδρι, Τ.Κ 15231

(1ος όροφος, κουδούνι: Στέλιος Πανταζής)

τηλ.  6947 613031

holistic-logo-new

Σούπερ Προσφορά!!